Hur man blockerar någon på Instagram [Mobil och PC]

Ta Reda På Ditt Antal Ängel

  blockera-någon-på-Instagram

Har du problem med oönskade meddelanden, foton och videor i din Instagram-inkorg? Eller får du ett hårt svar på din berättelse eller negativa kommentarer på dina bilder? – Oroa dig inte; vi guidar dig om hur du blockerar någon på Instagram.



Hur man blockerar någon på Instagram 2... Hur man blockerar någon på Instagram 2022 [Hjälpguide online] | Onlinehjälpguide | Instagram guide

Om du vill blockera någon på Instagram öppnar du Instagram-appen och gå till din profil . Efter det öppnar du deras profil antingen från efterföljare eller följare sektion från ovansidan. Välj nu deras profilikon . Klicka sedan på tre prickar från det övre högra hörnet och välj Blockera alternativ.

Idag i den här hjälpguiden ska vi titta på hur man blockerar någon på Instagram och döljer historien från dina Instagram-användare, vilket kommer att blockera en användare som du vill blockera. Och när du blockerar en person på Instagram kan du också se listan över personer eller användare som du har blockerat. Förutom det kan du också avblockera listan över personer på Instagram som du just har blockerat.

Så låt oss börja med lite extra information.

Innehållsförteckning

Varför skulle vi blockera någon på Instagram?

Om du av misstag har en falsk profil som följs på din Instagram eller personen du ogillar, som trakasserar dig eller kommenterar negativt mot dig, och om dina släktingar förföljer ditt konto och du inte vill att de ska veta något om dig då, har du ett alternativ att blockera dem på Instagram.

Tre vanliga skäl till varför vi blockerar en profil

TRAKASSERIER : Om du känner aggressiv press eller skrämsel mot någon person kan du blockera dem.

SPAM : Om du får några irrelevanta eller oönskade oönskade meddelanden på din Instagram då kan du blockera dem.

INBLANDNING : Om du blir påträngande eller stör dig i något som inte är ens angelägenhet, kan du blockera dessa användare.

Hur man blockerar någon på Instagram

Nedan kommer vi att gå igenom steg-för-steg-processen med bilder på hur man blockerar någon på Instagram på smartphones och webbplatser.

Blockera någon på Instagram med IOS och Androids

  1. Öppna din Instagram-appen.
  2. Sök efter användarnamnet du vill blockera från ditt Instagram-konto. Klick på sökikon precis bredvid hemikonen och typ de Användarnamn som kommer att hamna på profilen för användaren du sökte.
  3. Titta nu i det övre högra hörnet av din mobilskärm; där du kommer att se tre vertikala punkter, som även kallas menyikonen. Klick på tre vertikala prickar .
  4. Nu, klick på Blockera från listan, som är strax under ' Rapportera… ”

  5. När du har klickat på blocket från listan. Under Blockera ett nytt meddelande kommer som säger ' De kommer inte att kunna hitta din profil, inlägg eller berättelse på Instagram. Instagram kommer inte att låta dem veta att du blockerade dem' . Under meddelandet ser du alternativet Blockera och avbryt. Nu, klick på Blockera alternativ.

  6. Slutligen kommer du att få ett meddelande på din mobilskärm som säger ' Du kan avblockera dem när som helst från deras profil.' Nu klick på OK knapp .

Du har lyckats blockera en användare. Nu kommer du att se avblockeringsalternativet i användarprofilen, som hade ' Följande ' ersatt av Avblockera.

Blockera någon på Instagram från en webbläsare

  1. Gå till några webbläsare du använder och skriv www.instagram.com
  2. Logga in anger din Användarnamn , e-post eller telefonnummer och Lösenord och klick de logga in knapp.
  3. Nu, sök användarnamn i sökfältet, som är övre mitten av skärmen och skriv användarnamn i sökfältet och klicka på användarnamn eller för mer tryck på ' Stiga på ”-knappen från ditt tangentbord.
  4. Nu, klick på tre horisontella prickar , som är precis bredvid användarnamnet.
  5. En liten lista med Rapportera användare, Blockera denna användare och Avbryt visas. Klick på Blockera denna användare från listan.
      Tre horisontella prickar-block
  6. Under Blockera , kommer du att se ett meddelande som säger,' De kommer inte att kunna hitta din profil, inlägg eller berättelse på Instagram. Instagram kommer inte att låta dem veta att du blockerade dem.' Nu, klick på Blockera alternativet för att blockera antingen Avbryt för att inte blockera.

  7. Slutligen, under Blockerade , du kommer att se ett meddelande som säger ' Du kan avblockera dem när som helst från deras profil.' Nu, klicka på Avvisa.

Du har lyckats blockera en användare. Nu kommer du att se avblockera precis bredvid rullgardinsmenyn.

Vad händer när du blockerar någon på Instagram?

  • Personen du blockerade kommer inte att kunna se ditt inlägg.
  • Det är tillfälligt blockerad, du kan avblockera dem när du vill avblockera.
  • Personen kommer inte att kunna tagga eller nämna dig .
  • De kan skriva ett meddelande i ditt meddelandefält, men meddelandet kommer inte att levereras till dig.

Hur avblockerar man någon du har blockerat?

Avblockera någon på Instagram från mobilen

  1. Öppna din Instagram-appen
  2. Gå till profil, klicka på profil ikonen bredvid hjärta ikon.
  3. Nu, dra vänster , och du kommer att se inställningar ( Kugghjulsikon ) längst ned i mitten av din mobilskärm.
  4. Nu, klick på Kugghjulsikon.
  5. Du kommer att se listan under inställningar. Nu, klicka sekretess med en låsikon.
      Sekretess - avblockera någon
  6. Under ' Anslutningar ', kommer du att se en lista, klick på Blockerade konton.
      blockerat konto - avblockera någon på instagram
  7. Nu kommer du att se en lista över användarnamn som du har blockerat. Klick på Användarnamn du vill avblockera.
  8. När du har klickat på användarnamnet från blockeringslistan kommer du att se en profil för användaren. Nu, klicka på Avblockera , som står bredvid Message.
  9. Nu kommer du att få ett meddelande under Avblockera ? Ordspråk, ' De kommer nu att kunna begära att få följa dig på Instagram. Instagram kommer inte att låta dem veta att du har avblockerat dem. ” Klick på Avblockera för att avblockera en användare.

  10. Klicka på OK

Hur döljer man någon från att se din berättelse?

Det finns två sätt att dölja specifika användare från att se din berättelse.

  • Direkt från Story postar du : När du lägger upp en berättelse, från berättelsen kan du dölja din berättelse för en selektiv person genom att gå till inställningen.
  • Dölj från inställningen :

Dölj berättelsen från inställning med en smartphone

  1. Öppna din Instagram-appen
  2. Gå till profil, klicka på profil ikonen bredvid hjärta ikon.
  3. Nu, dra vänster , och du kommer att se inställningar ( Kugghjulsikon ) längst ned i mitten av din mobilskärm.
  4. Nu, klick på Kugghjulsikon.
  5. Du kommer att se listan under inställningar. Nu, klicka sekretess med en låsikon.
      Sekretess - avblockera någon
  6. Klick på Berättelse (plus ikon inuti cirkeln, som är halvprickad) under Interaktioner.

  7. Du får se Dölj berättelse från. Klicka på Människor.
  8. Nu , sök användarnamn i Sök efter följare.. fält.
  9. Klick på cirkeln för att markera med en bock; du vill dölja din berättelse från och klick i rätt bocksymbol , som finns uppe till höger på din mobilskärm.
      Dölj berättelsen

Nu har du framgångsrikt gömt din berättelse från användaren du ville dölja.

är en fågel som poppar på dig lycka till

Visa berättelse från personer som är med i H Ding Lista

  1. Öppna din Instagram-appen
  2. Gå till profil, klicka på profil ikon.
  3. Nu, dra vänster , och du kommer att se inställningar ( Kugghjulsikon ).
  4. Nu, klick på Kugghjulsikon.
  5. Du kommer att se en lista under ' inställningar .” Nu, klicka sekretess med en låsikon.
  6. Klick på Berättelse (plus ikon inuti cirkeln, som är halvprickad) under Interaktioner.
  7. Du får se Dölj berättelse från. Klick på Människor.
  8. Du kommer att se en lista över användare från vilka du har gömt historien. Nu, Klicka på de blå rätt (bocka) ikon , som övergår till en ofylld cirkel och klickar på korrekt symbol , som finns uppe till höger på din mobilskärm.
      Visa berättelse

Efter alla nio steg kommer du att visa berättelsen för den användaren; du måste dölja historien.

Slutsats

Nu, när du känner för att blockera någon på Instagram, följ bara proceduren ovan och gör ditt Instagram-konto rent och säkert från okända eller kända personer.

Förutom det har du också hittat en lösning för att dölja din berättelse från en specifik person på Instagram.

var den här artikeln hjälpsam? Om ja, låt mig veta i kommentarsfältet nedan.

Ta Reda På Ditt Antal Ängel